Ute av karantene, men likevel en trist dag.

Jeg har fått beskjed om at jeg er frisk. Men vår kjære vofse Linsi har sovnet inn for gått. Hun ble nesten 13 år. Veldig rart for både oss og også for Nara. Hun leter rundt i huset etter Linsi. Nara har alltid hatt Linsi som trøst når vi har vært ute en tur. Jeg er redd for at det blir vanskelig å forlate henne alene hjemme. Det har rent noen tårer idag, men vi visste jo at en gang ville vi miste henne. Slik er livets gang. 

Hjemmekarantene dag 16

Nå har jeg vært og testet meg for koronaviruset. Litt ubehagelig var det. Det tar 2 til 3 dager før jeg får vite resultatet. Jeg har tro på at jeg ikke har fått viruset. Jeg må bare være sikker før jeg besøker mamma. Her hjemme males det fremdeles. Nye 15 liter er bragt hit idag. Da vi skulle flytte tv, fordi vi skulle male skapet det sto på, mistet vi lyden på den. Jeg har lyd direkte på ørene, men min mann har ingen lyd. Siden vi fremdeles er i karantene kan vi ikke få eksperthjelp hos våre barn.                                                  Linsi er heldigvis bedre idag. 

Hjemmekarantene dag 15

Søndag og utvidet karantene. Jeg hoster og har vondt i halsen idag også. Jeg er veldig spent på morgendagen. Jeg tror og håper at prøven blir negativ. Linsi tar heldigvis til seg litt mat, men hun sover for det meste. Hun rusler litt rundt i huset og sover på forskjellige steder. Jeg er redd for at vi mister henne snart. Det blir veldig rart og trist. 

Hjemmekarantene dag 14 og ikke siste.

Pannekaker med selv plukket blåbær.   Egentlig skulle dette være siste dag i karantene, men nå er jeg i isolasjon. Desverre har jeg begynt å hoste igjen og har vondt i halsen. Jeg føler meg også slapp og giddesløs. Siden det er meningen at jeg skal se til mamma sammen med mine søsken, har jeg bedt om testing via koronatelefonen. Dette har jeg fått innvilget. Mandag får jeg vite hvordan dette skjer.                                 Linsi er ikke blitt noe bedre. Hun ville ikke smake på pannekakene. Ellers er det noe av det beste hun vet. Siden det både er helg og vi er i karantene er det vanskelig å kontakte dyrlege. Hun sover for det meste. 

Hjemmekarantene dag 13

Linsi føler seg ikke helt bra. Hun sover mye og vil ikke ha mat. Første gang at hun ikke spiser mat jeg vet at hun liker.  Hun er født 3.5.2007. Snart 13 år og en gammel dame altså. Det blir veldig rart den dagen hun ikke er sammen med oss lengere. Det ser ikke ut som om hun har vondt. Hun sover for det meste.   Nest siste dag i hjemmekarantene. Ute snør og regner det om hverandre. Jeg gleder meg til jeg kan kjøre bil igjen. Det er 3 uker siden sist jeg satt bak rattet. 

Hjemmekarantene dag 12

Idag kom det noen og fjernet snø fra Osphaugen. Vi har veldig mye snø i store hauger. Ellers har jeg vært flink til å jobbe på kontoret idag. Min handymann maler og maler. Ellers sier myndighetene at alle over 65 er i risikogruppen. Var redd de hadde tenkt å pålegge oss å holde oss inne i månedsvis. Men heldigvis ikke. 

Hjemmekarantene dag 10 og 11

Jeg flytter blomster og ting rundt i huset 
Her jobbes det. Bra å ha planer om oppussing akkurat i disse tider. Når man først begynner må man stå på. Min handymann liker å jobbe på denne måten. Noen ganger blir det heftige diskusjoner om fargevalg. Selvfølgelig vinner jeg de fleste gangene. Så også med takmalingen. Min mann ville ha det litt  lysere, men er nå enig med meg. Pipa har fått første malingstrøk og det samme med taket. Dette tror jeg blir veldig bra tilslutt. 

Hjemmekarantene dag 9

Boknafisk til middag. 
Masse arbeide med å male pipa. Ser litt farlig ut høyt under taket. Neste arbeidsoppgave er å male taket. Siden vi har det veldig høyt under taket blir det en vanskelig jobb. Ute i samfunnet går livet sin gang på tross av unntakstilstanden. De to nordnorske fylkene har innført karantene for søringer når de kommer hit. Det faller ikke i god jord hos alle, men våre politikere lar seg ikke rikke. Vi har få som er syke og slik vil vi fortsatt ha det. 

Hjemmekarantene dag 8

Første tur ut med vofsene. Ikke vanskelig å holde avstand når man rusler i universitetsområdet. Godt med frisk luft selv om været ikke var det beste. Våre naboer tenkte på oss da de fikk tak i fersk torsk. 4 store torsk fikk vi kjøpe av dem. 3 stk. henger til tørk og den siste skal bli saltet og også spises fersk. Alltid godt med fersk torsk. I tillegg males det videre på pipa. 

Hjemmekarantene dag 7

Lørdag i karantene. Vår kjære datter kom med 3 bøtter maling til oss. Vi har startet med første strøk på pipa. På bilde min mann i maleklær. Tøff ikke sant? Det er min jobb å etter male der rullen ikke kommer til. På kvelden drakk vi flaskene med karantene øl vi fikk i gave. Utrolig godt øl syntes både min mann og jeg. Guttene er blitt veldig flinke til å brygge godt øl. Jeg håper vi får lov til å dra på hyttene våre i Reinvik om ikke veldig lenge. Der kan vi håpe på å få smake mer av ølsortene de brygger. Siden Reinvik ligger i en annen kommune får vi ikke dra dit enda.