18 mai 1974

Denne dagen ble vår andre sønn født. Det ble litt dramatikk på sykehuset. De var begynt å slippe pappaen inn på fødestua. Jeg slapp derfor å være alene når jordmødrene hadde det travelt med andre fødsler. Jeg husker at de var inne hos oss og sa at det var lenge enda til ungen kom, og så forsvant de igjen. Like etterpå skjønte jeg at ungen var på vei. Min mann løp ut for å finne hjelp. Da han kom tilbake med en jordmor ble han satt i arbeide med å hente ting hun trengte. Han hadde ikke på seg annet enn sine vanlige klær, men det hastet tydeligvis veldig. Det gikk selvfølgelig bra og han fikk også klippe navlestrengen. Fødselen ble dermed noe han aldri glemmer. Jeg vet at han senere på kvelden traff noen av sine venner på turisthhytta. Han sa at han følte seg beruset selv om han ikke hadde drukket noe. En veldig stolt pappa til en fantastisk sønn. 

En minnerik dato. 31.august

Den 31.august 1971 fikk jeg min første sønn og den 31.august 1987 kom min datter til verden. Den dagen hun ble født skulle vi egentlig feire 16-årsdagen til min sønn. Ved 12-tiden på dagen kom veene og vi måtte skynde oss til sykehuset. Vår sønn var på skolen og den gang var det ikke enkelt å få gitt beskjeder. Så da han kom hjem var ingen hjemme og det var ikke noe som viste at det skulle feires bursdag med gjester. Heldigvis gikk fødselen greitt. Min mann rakk bakeriet som den gang stengte klokka 17. Han kjøpte kaker og skyndte seg hjem og fortalte vår sønn at han hadde fått en søster i bursdagsgave. Da gjestene ankom bursdagen klokka 18 fikk de vite at vår datter var født. De har siden delt og feiret dagen sammen. Også i år skal vi samles. Denne gangen hjemme hos min datter. På bildene smiler de til verden og heldigvis har verden smilt tilbake. Jeg er kjempeglad i dokker. 

Erikelva

Vi har mye å takke Erikelva for. Den gir oss verdens beste vann i kranene på hyttene. Og den gir oss strøm ved hjelp av en turbin. Vi har litt styr med slangen som tar inn vann oppe i elva. Noen ganger er det for mye vann i elva og andre ganger for lite. Men for det meste har vi strøm til lys og kjøleskap/frysebokser. Spenningen kan variere og vi må passe på at den ikke blir for høy. I tillegg bruker vi gass og aggregat. I min ungdom hadde vi en lysmotor som ga oss litt lys. Ellers hadde vi ingen strøm. Det er rart å tenke på idag. På midten av 70-tallet fikk vi nåværende ordning. 

Matlaging hos oss

Dagens fangst av kantarell
Dette er hjemmelaget blåbærlikør. Blåbærene ble plukket høsten 2018 og har vært lagret på norges glass sammen med en flaske 60 % og sukker til nå. Den blir veldig god neste sommer. I sommer drikker vi av likør hvor Blåbærene ble plukket høsten 2017.
Dette er hermetiserte kantarell. Vi prøvde dette sist høst og soppen var veldig god etter en vinter i hyttekjelleren. 
Kantareller har en nydelig farge som lyser opp i skogsbunnen. 

Arbeidshelg på hytta.

Det skal legges inn nye vannledninger til kjøkken og nytt vaskerom. Vi skal for første gang få varmt vann fra kranene inne i hytta. Dette skal vi få ved hjelp av et apparat som drives av gass. I helga har min mann og yngste sønn borret hull i vegger og koblet sammen rør og kraner. De kom ikke helt i mål siden noen av koblingene ikke passet og må byttes. De kom så langt at de tror de får fikset dette. Ikke helt enkelt å være amatørrørleggere. Det har ellers vært en flott helg med nesten hele familien på hytta. Masse bær og sopp er plukket og også mange flotte turer i skog og mark. Nå er vi alene igjen på hytta her, men ei søster av meg og hennes mann er på sin hytte like ved. I dag regner det, men yr har lovet varmt og solrikt vær om noen dager. 

Historien om den forsvunne malingsboks

Da vi tidligere i sommer skulle begynne å male disse veggene var malingsboksen vi hadde kjøpt søkk vekke. Min mann lette over alt her på hytta flere ganger. Jeg visste at jeg hadde kjøpt boksen siden jeg hadde kvittering. Jeg gikk så tilbake til butikken og spurte om de hadde funnet den, men fikk nei til svar. Jeg måtte da kjøpe ny maling. Siden fant vi ut at vi måtte ha en boks til. Da jeg viste dem hvilken farve jeg ville ha, kunne ekspeditøren fortelle meg at de hadde akkurat den farven ferdigblandet. Jeg kunne få den 20 kr. under normal pris. Jeg fattet mistanke om at den boksen hadde jeg allerede betalt for. Og da de fikk se min kvittering var de enige med meg. Nå maler min mann andre strøket med den malingen som skulle vært første strøket.