Gammel kjøkkenet er ute av huset

Fancy tapet dukket opp der skapene hadde vært. Flisene som ble valgt med omhu må også bort. Mer parkett er også lagt idag. Største arbeide jeg har hatt idag er å flytte alt som var i kjøkkenskapene til andre skap eller i esker. Fant mye jeg ikke visste at jeg hadde. Og noe jeg hadde lett etter uten å finne. Det jeg ikke har fått gjort er arbeide med skattemeldinger. Tror noen av mine klienter begynner å bli utålmodige. Fristen for innlevering er utsatt til 31.august på grunn av korona viruset. Jeg har altså god tid. Men har likevel dårlig samvittighet. 

Tirsdag og enda en travel dag

Sol idag. Nara koste seg i varmen fra sola. Jeg og min mann fortsatte med å rive gammel parkett og flytte om på møbler, ting og tann. Jeg var en runde på møbelbutikkene for å se på barstoler. Jeg fant noen jeg likte på Skeidar. Kanskje blir det kjøp dersom min mann også liker dem. Til middag hadde vi boknafisk. Virkelig nydelig mat. 

Søndag og hjemreise fra hytta.

Solgløtt innimellom regn og snøfnugg. Jeg håper mye av snøen er borte når vi skal tilbake neste helg. Hjemme er det like rotete som da vi dro. I morgen har vi planlagt å starte med legging av parkett. En sjenk full av serviser må tømmes før vi kan begynne på jobben. Jeg har ikke helt bestemt meg for hvor jeg skal plassere det. Kanskje opp i senga vår? Alt må da på plass igjen før vi tar kvelden. Nå er det sovetid. 

Endelig på hytta igjen

Etter en del drama er vi alle kommet til hytta. Det er fremdeles vinter her. Det jeg kaller drama er at da vi skulle hente barna våre ved naustet var det fjære sjø. Og nå har vi en veldig redusert propell på båten. Etter litt leting fikk vi lov til å legge til ved en privat kai for å ta barna våre ombord. Heldigvis er det mulig å kjøre med båten selv om det går saktere. Været var bra hele veien. Vi måtte fylle bensin i Kjerringøy fordi det ikke var mulig å fylle i Bodø. Out of ordner sto det på pumpa. Vi fyrer i 2 ovner og snart er det varmt i hytta. Rødvin i glasset varmer også. 

Vår kjøkkeninnredning fra 1979.

Nå har vi gitt bort vårt kjøkken. Det skal få et nytt liv på ei hytte. Jeg er glad for at det ikke skal havne på søppelanlegget. Det har tjent oss trofast helt siden vi bygde huset i 1979. Både kjøleskapet og ventilatoren er like gamle og fungerer enda. I 1979 var grønne hvitevarer det aller hotteste. Jeg gleder meg selvfølgelig til et moderne kjøkken. 

Bybåten vår

Endelig skal bybåten få sin nødvendige service. Fredag er planen å kjøre den til hytta. Den skal brukes der til hyttebåten er klar til å brukes. Den tok inn sjøvann og må tettes først. Det blir en kort tur denne helga siden vi har mye arbeide igjen her hjemme. Idag har jeg kjøpt enkle gardin til vinduene ved spisestua. Og min mann har tømt enda en boks maling. 

Oppdatering oppussingprosjektet

Mye arbeide med en vegg hvor det var strie på stuedelen og malestrie på kjøkkendelen. Vi måtte gjøre noe lurt for å få veggen lik på begge sidene. Ikke enkelt å få strie veggen glatt og klar for maling. Først 1 lag sparkel og pussing av den. Så et lag med grunning. Nytt lag med sparkel + pussing og grunning. Etterpå liming av male tapet. Det som gjenstår er 1 lag grunning og 2 strøk med blåmaling lik fargen på brystpanelet. Etter 2 ganger pussing etter sparkel var det ikke enkelt å puste innendørs. Hvitt støv overalt i stua begge gangene. Støvsuging og vasking flere ganger før det var mulig å puste ordentlig igjen. Alle 8 vinduene har i tillegg fått foringer. Min handymann visste heldigvis ikke hvor mye arbeide som måtte gjøres da vi startet prosjektet. 
Nara følger med på arbeidet. Hun vil helst ligge i fanget til far hele tiden.