Meg som konfirmant og gudmor i mai1964

Jeg følte meg veldig fin i kjolen mamma hadde sydd til meg. Og legg merke til skoene. De første jeg hadde med litt stiletthæl. De var ikke veldig gode å ha på. Bunad fikk jeg først da min eldste sønn ble konfirmert. Det var ikke vanlig med bunad til konfirmasjon den gang. En uke etter konfirmasjonsdagen var jeg fadder på min lillebror. Jeg hadde på meg de samme klærne. Jeg husket hvor stas det var å være midtpunkt i et selskap og også å få gaver. Jeg husker at jeg fikk smykke og en pudderdåse. Jeg fikk en transistorradio hos mamma og pappa. Den kunne jeg høre på Radio Luxembourg med. De sendte mye popmusikk. 

Fra min barndom 5

Skolen jeg gikk på fra 4 til 7 klasse har bursdag. Det er 70år siden den ble bygget. Kunsten på veggene er fremdeles der. Det var en moderne skole i sin tid.  De fleste klassene  hadde kun jenter eller gutter og lærere og lærerinne hadde separate hvilerom. Vi hadde mange spesialrom. Filmsal, sløyd og husstellkjøkken. Og et fantastisk basseng. Vi badet nakne. Dette var helt naturlig for oss. Bassenget var også i bruk etter skoletid for byens befolkning. Også da uten badetøy. Selvfølgelig forskjellige tider for hvert kjønn. Det er nå lenge siden dette bassenget var i bruk. Vi hadde 2 gymsaler. En jentesal og en guttesal. Guttesalen var mye større enn jentesalen. Jeg har bare hyggelige minner fra tiden på Bankgata skole. 

Morgenstund med Nara

Vår nervøse vofse Nara foretrekker å sove sammen med oss. Aller helst vil hun dele hodeputa. Vi er så vant med å ha henne her at det forstyrrer oss ikke. Hun er veldig myk i pelsen og kosen når søvnen skal jages bort. Nå er det på tide å stå opp. Gjøremålene står i kø selv om alderen min tilsier at jeg er pensjonist. Som B menneske setter jeg pris på å kunne sove lenge og oppdatere meg på sosiale medier mens jeg enda ligger i senga. Store og små nyheter å lese om også idag. 

Jeg er ingen handymann.

Jeg har brukt flere timer for å koble TV til høreapparatene via TV streamer. Jeg har fått susing i ørene, men ingen forståelig lyd. Og her stopper det opp. Skal prøve å få hjelp fra naboen. Han har koblet sine egne høreapparat mot sin TV. Jeg liker ikke å be om hjelp, men må man så må man. 

Hjemme hos oss

Jeg har tendens til å flytte klærne mine fra skuffer og skap og til badet og stumtjenere. Etterhvert mister jeg oversikten over hva jeg har av klær. Idag tok jeg endelig motet til meg og samlet klærne i en haug for sortering. Noe må vaskes før det kan legges i skuffer og skap. Så jobben er ikke sluttført enda. Som vanlig fant jeg plagg jeg hadde glemt at jeg eier. 

Huset vårt

Min kjære handymann har laget trapp fra balkongen utenfor soverommmet vårt. Nå kan vi slippe ut vofsene denne veien. Mindre forstyrrelser fra andre hunder på baksiden. Særlig viktig at de ikke bråker når de vil ut sent på kvelden/natta. Og trappa ble veldig fin den. 

Tv kveld

Jeg har sett de siste episodene av Exit. Jeg nekter å tro at dette har rot i virkeligheten. Stakkars rikinger i så fall. Nå et program med flere som hyller Elvis. Jeg pleide å dagdrømme om Elvis som ung jente. Jeg så filmene hans flere ganger. Låtene hans er jo fantastisk den dag idag. Ikke det samme å høre dem sunget av andre. Elvis selv var best. 

Aurora konsert på Sinus

Jeg og min datter og svigerdatter har vært på konsert med Eurora. For en energisk jente på scenen. Et fyrverkeri av en artist. Jeg digget konserten. Sinus var utsolgt og det betyr at publikum står som sild i tønne. Skulle gjerne hatt plass til å danse eller bevege meg mer i takt med musikken. Ingen artist jeg vet om har slik stemme som Eurora. Hun bruker hele seg  når hun synger. Hun og bandet hennes er bare helt fantastisk.