Bruktinnkjøp idag

Jeg har samlet i mange år på dette mønsteret. I går kom jeg over disse i en salgsannonse på facebook. Heldigvis fikk jeg tilslaget. Han som solgte dem sa at foreldrene hans fikk serviset i bryllupsgave i 1931. Det er fra Egersund porselensfabrikk. Jeg har de delene jeg har fra før på hytta. Ikke lurt å bruke oppvaskmaskin og det har jeg ikke på hytta. Det er artig å finne noe man samler på og attpå til få tilslaget. 

Håndarbeide

Jeg hekler og jeg hekler og det blir nok fint og flott. Min nye Parken-genser er under produksjon. Det går noe tregt, men tar meg tid til hekling innimellom bokføring og skattemeldinger. Enda hekler jeg med svart garn, men den skal etterhvert pyntes med de fineste farger. 

Turntrening

Idag har gruppa mi hatt andre turntrening i 2020. Vi trener til nordnorsk turnstevne i april på Finnsnes. Vi er 18 godt voksne jenter som trener sammen. Vi er noe tungtlært av oss, men det går nok bra. Det føles godt å bruke kroppen min på turnervis. Og kjenner meg veldig heldig som klarer å utføre øvelsene uten smerter. 

Meg og attpåklatten

Her er jeg 40 år. Altså 31 år siden. Heldige meg fikk være småbarnsmor til ei herlig jente. Siden jeg ikke lenger tenkte på egen karriere kunne jeg ta meg tid til å følge henne på nært hold. Jeg jobbet selvfølgelig full dag, men etter at arbeidsdagen var over hadde jeg god tid til å følge henne opp. Vi hadde en fantastisk tid sammen. Også idag selvfølgelig, men det er mange år siden hun flyttet hjemmefra for å gå på skole. Jeg er kjempeglad for at hun nå bor her i byen. 

Bursdag hos Øyvind 22 år.

Årets mest smakfulle tradisjon. Hvert år på Øyvinds bursdag blir hele storfamilien bedt på middag. De fleste forsyner seg av gammelsaltet sei med tilbehør. Det serveres også kylling med tilbehør og veganmat. Til dessert bygggrynsuppe og kaker. Seien er saltet på tradisjonelt vis og har stått i flere år. Den var ferdig rensket og klar til spising. Nydelig godt var det. Tusen takk til min bror og svigerinne. 

Dagen idag. 25.januar

Etter tur med vofsene i veldig fint vintervær, dro vi til havna for å sjekke båten. Mye snø måtte kostes av den. Ellers var alt ok. Vi kjørte også ned til SAS-hotellet for å hente billetter til gammelpopfesten om 14. dager. Resten av lørdagen går med til TV-titting og hekling. Kanskje et glass øl til kyllingvinger i kveld. Godt med helger uten større arrangement. 

Det snør, det snør

Linsi ute i snøværet. Snøen laver ned og Erna prater om de nye statsrådene sine. Hun har fått noen farveklatter med seg selv om Frp gikk ut. Blir veldig spennende om noe forandrer seg for folk flest. Jeg håper vi i Nord blir mer sett av den endrede regjeringen. Vi i Bodø har fått 2 statsekretærer. Jeg har troen på at de vil stå på for landsdelen vår. Vi har også fått en nordlending som fiskeriminister. 

Matlaging hos oss : restmat.

Gryteretten fra igår ble til et nydelig godt kjøttsuppe idag. Det er viktig å utnytte restmaten. Ikke noe artig å kaste mat. Veldig bra at det er stor vilje fra de fleste at minst mulig mat må kastes. Jeg leter alltid etter nedprisede matvarer på grunn av dato i butikkene. Dersom det er noe som passer å kjøpe for bruk samme dag gjør jeg det. Når jeg ser på mengden av mat som havner der blir jeg litt rystet. Tenk hvor mye som ble kastet før denne ordningen trådde i kraft. 

Matlaging hos oss og hos mamma

Vi var på besøk hos mamma idag. Det kommer en hjemmesykepleier hjem til henne og varmer opp middag til henne. Min søster kjøper inn fjordland så godt så enkelt og annet som kun skal varmes opp, for en uke av gangen. Idag var det fiskeboller. Hun så ut til å like maten. Vi fikk en langtidskoker i julegave fra guttene. Idag prøver vi den for første gang. Oksekjøtt gryte. Den står på lav varme i 4 timer. Det lukter godt og jeg gleder meg til å smake/spise.