Ved til brensel på hytta

En flott dag å jobbe med ved. Vi har 2 ovner inne + vedfyrt badestamp, utepeis og grillhus. Det er ganske mye ved som forbrukes i løpet av hyttesesongen. Vi sager først ned trær ute i marka. Ofte ganske langt fra hytta. Jeg tar vare på de største greinene og så bruker vi småveden i utegrillen. Vi passer på å rydde godt etter oss. Så skal veden fraktes til hytta i trillebåre eller bæres. Veden skal så sages og klyves. Tilslutt må den fraktes til der den skal stables for tørking. Mye arbeide, men veldig koselig med varme fra tørr ved. En aktivitet som gjentas hver høst. Egentlig en lystbetont aktivitet. Og særlig når høstværet er som idag. 

Hytta: gyngestol

Denne gyngestolen er det min bestefar Laurits som har laget. Den har alltid vært tilstede i mitt liv. Som barn lekte vi mye med den. Snudde den oppned og lagde hus under. Den er ikke veldig god å sitte i, men ingen annen stol får overta plassen dens. Det er mamma som har heklet pleddet. 

En gledens dag i Bodø

Vi vant kampen om å bli Europeisk kulturhovedstad i 2024. Dette på tross av at Bodø fikk tommel ned fra kulturminister Trine S. Grande allerede før søknaden ble sendt inn for mer enn et år siden. Hun ville heller at Trondheim skulle søke. Nå når det er bestemt at vi skal være europeisk kulturhovedstad uttaler hun at dersom Bodø skal få støtte fra staten vil dette gå ut over andre prosjekt i Nordnorge. Hun ønsker visst å skape splid mellom fylkene her i nord. Det tror jeg ikke hun lykkes med. Vi nordlendinger vil sammen stå opp for landsdelen vår. Jeg tror at vi nå er blitt “voksen” nok til å si fra at dette finner vi oss ikke i. Hurra for oss nordlendinger og hurra for byen i mitt hjerte. 

Datteren: Av Anne B. Ragde

De som ikke allerede har lest bøkene om folket på Neshov har noe å glede seg til. Jeg har akkurat lest ferdig den siste til nå i serien. Den heter Datteren og den er virkelig god lesing. Anne B. Ragde skriver på en svært folkelig måte. Man føler liksom at man er tilstede i boka. Og spennende er den også. Det er en svært spesiell familie bøkene handler om. Ikke alle personene i bøkene er like grei å ha med å gjøre. Forfatteren beskriver følelser veldig godt. Jeg anbefaler alle å lese bøkene. 

Matlaging hos oss

Nyrørte tyttebær. Jeg blander litt sukker i bæra og bruker en god gammeldags mixmaster for å lage verdens beste syltetøy. Min mann holder på med å lage fars kjøttkaker av karbonadedeig. Han blander deigen med egg. løk, salt, pepper, litt muskat, litt melk, litt potetmel og litt hvetemel. Han lager også en saus som passer til. Serveres med erter, gulrøtter og potet. Og prikken over ien nyrørte tyttebær. 

Stjernekamp

Jeg har sett et opptak av lørdagens stjernekamp på NRK. Jeg bare elsker det programmet. Nå var det HipHop. Jeg liker den sjangeren veldig godt, og artistene var kjempeflinke. Veldig artig å høre Nordafør i rappeversjon. Vi har nå en ok dialekt her nord. Og ord som virkelig får frem hva vi mener og føler. Jeg heier selvfølgelig på Bilal.