Julebord

Snart klar for julebord med mine tidligere kollegaer. Som pensjonist har jeg vært så heldig å bli invitert år etter år. Her en liten episode fra fjorårets julebord. Da vi skulle hjem utpå natta ble jeg fulgt til en taxi siden min mann ikke var med på julebordet dette året. Vi følte oss sikker på at sjåføren fikk min adresse. Det er ganske langt å kjøre og siden jeg var trett og lettere animert duppet jeg av  i baksetet. Jeg våknet plutselig og oppdaget at sjåføren (En av våre nye landsmenn) hadde kjørt meg til Skivika som er motsatt vei av hjem. Sjåføren var lei seg og stoppet taxameteret slik at det ikke skulle bli veldig dyrt for meg å komme meg hjem. Jeg duppet av igjen, men sjekket av og til om han var på rett vei. Da vi endelig stoppet utenfor huset vårt fikk jeg ikke bankkortet til å funke. Enden var at jeg måtte vekke min mann som måtte ut og betale. Iår blir min mann med på julebordet og  jeg håper jeg slipper omveier for å komme meg hjem i natt. 

Barnevakt for hunder

Ivo er for liten til å ha flotte Max til hunde vakt mens matmor og matfar er på julebord. Kvelden har gått helt greitt. Jeg har ikke rukket å få lille Ivo ut hvergang han føler for å tisse. Litt gulvvask har det blitt. Ingen piping etter mor og far. Litt leking, men for det meste har begge sovet. 

Ikke så morsomme tilbakeblikk. 3

Bildet har jeg tatt av min venstre fot. Nå er arret nesten borte blant alle rynkene. Jeg skal fortelle om da jeg fikk arret. Det var faktisk en arbeidsulykke. Det skjedde på midten av 80-tallet. Det nærmet seg jul og juletreet skulle settes i juletrefoten. Den gang hadde vi ordentlige juletrær. Han som skulle sette treet i juletrefoten brukte en øks for å hogge det til. Øksa la ha fra seg på gulvet. Jeg skulle kopiere noe og var ikke oppmerksom på øksa. Jeg trådte på skaftet med høyrefoten og hogde meg i venstre. Jeg kikket ned på foten og holdt på å besvime av alt blodet. Mine kollegaer kom til. En av dem tok av seg slipset og brukte det som forbinding for å stoppe blodstrømmen. (Det slipset fikk han aldri tilbake) Sjefen selv bar meg ned til sin privatbil og kjørte meg til sykehuset. Jeg fikk sydd noen sting. Heldigvis hadde ikke øksa gjort noen skade på bevegeligheten, men arret har alltid minnet meg om uhellet. Nå som det kun brukes plastjuletrær er det lite sannsynlig med slike arbeidsulykker. 

Treningssamling november 2019

Nå er jeg på tur hjem etter koselig treff hos en av mine medturnere. Venter på bussen i nydelig vintervær. Jeg sitter i et busskur som visstnok kostet 750.000,- å lage. Jeg har det fint her. Jeg er så heldig å bo i nærheten av Nord Universet og har et veldig godt busstilbud. På dagtid går det en buss til sentrum hvert 10ende minutt. Noe sjeldnere på kvelden. 

Reiseblogg Dublin: Hjemreise.

Vi hadde god tid på hotellet før vi tok taxi til flyplassen. Reiseruta var ikke helt optimal. Vi måtte innom Stockholm og Oslo før flyet skulle ta oss til Bodø. Avgang til Stockholm var 11.45.  Da vi skulle sjekke inn klarte ikke SAS å gi oss boardingpass for hele flyturen. Vi måtte finne en servicedisk i Stockholm for å komme oss videre. På turen til Stockholm ble alle 4 plassert hver for oss. Ca halveis sto plutselig naboen vi reiste sammen med ved siden av setet mitt. Han så mildt sagt både sint og lei seg ut. Jeg spurte hva som hadde skjedd. Han sa da at jeg hadde gjort en stor feil da jeg booket reisen. Vi ville ikke kunne nå flyet videre fra Stockholm. Jeg mente at jeg ikke hadde gjort noen feil, men han var ikke overbevist. Jeg følte meg veldig beklemt siden alle som satt rundt kunne høre hva han sa. Det viste seg at forskjellen i tid mellom Irland og Stockholm var synderen. Vi hadde selvfølgelig god nok tid til å rekke neste fly. Litt krangling med SAS og vi måtte igjen sitte hver for oss. Flyet var en del forsinket (avising) så spisepausen i Oslo ble det ikke noe av. Vi rakk heldigvis å handle på taxfree. Nå kan julen komme. Vin og også sterkere drikke er innkjøpt. Vi landet i Bodø nesten som planlagt           kl. 20.30. Vofsene som siste natta var hos vår eldste sønn, ble fryktelig glad da vi hentet dem. Særlig Nara har problemer med å spise når vi er bortreist. Denne gangen var vi kun borte i 3 netter, men vi kvier oss for å dra bort begge 2, selv om vi vet at våre barn passer godt på dem. Alltid godt å komme hjem, selv om vi hadde en flott langhelg. 

Reiseblogg Dublin: dag 3

Mye godt øl i Dublin. 
Publiv fra klokka 13 med flott levende musikk
Disse underholdt oss på kvelden på Brazen Head. Masse flott musikk fra da vi var ungdom. Allsang og liv blant publikum. 
Bildet taler for seg selv. Et flott sted. 
Julepynt over hele byen. 
Området Temple Bar besto av masse puber og spisesteder. Noen butikker var det også. Vi fikk kjøpt inn suvenirer. Vi spiste hele 3 ganger i området på forskjellige steder. På dagtid var det mye turister å se. På kvelden fyltes alle stedene med festglade øldrikkere. Levende musikk var det over alt. Vi hadde litt vanskelig for å finne et sted hvor vi likte musikken. Mye høy ungdommelig musikk og høy lyd. Heldigvis fant vi fram til Brazen Head. 

Reiseblogg Dublin: dag 2

Jakten på frokost endte på spar. Eggerøre og kaffe. Det viste seg at puber åpner først klokka 12 her i byen. Min kjære var ikke happy med valget vårt og holdt seg til kaffe og en kake. 
Vi dro byen rundt med buss. Ikke veldig bra siden det regnet og det var vanskelig å se ut. Også stor trafikk. Jeg selv var fornøyd. Jeg fanget pokémon og nye gymbadger. Vi stoppet på Guinness storehouse og tilbrakte noen timer der. 
Etterpå fant vi oss en irsk restaurant for hadde enkel mat hvor vi spiste noe som lignet kjøttsuppe. Det smakte veldig godt. Etterpå slappet vi av på hotellet. 
På kvelden hadde vi bestilt bord på Host Restaurant. En liten restaurant med et rykte på seg om god mat og service. Det stemte virkelig. Men da vi skulle ta taxi dit gikk ikke alt etter boka. Sjåføren viste ikke hvor det var. Vi viste han ruta på maps og han forsøkte å følge den. Vi havnet lengre og lengre vekk fra målet. Sjåføren kjørte på rødt og tilslutt mot enveiskjøring. Politiet dukket opp og vi slapp ut av taxien. Vi var da lengre fra målet enn da vi startet turen.. Vi nektet å betale og gikk derfra i regnet mot restauranten. Stoppet på en pub underveis og ankom etterhvert restauranten ganske våt. Der ble vi tatt godt hånd om. Vi spiste en meny på veldig mange retter og drakk rødvin til. Ikke den billigste maten, men vi var stapp mett og fornøyd da vi dro hjem med en taxi som visste hvor vi skulle.