1.mai

Jeg har aldri gått i 1. Mai tog eller 8 mars tog. Jeg har kjempet for kvinnebevegelsen på andre måter. Selv idag blir kvinneyrker dårligere betalt enn typisk mannsdominerte yrker. Da jeg begynte min yrkeskarriere var det mye større gap enn nå. Da jeg var i 20-årene jobbet jeg på kontoret med regnskap i en mekanisk bedrift. Jern og metall – foreningen til gutta i verkstedet var veldig godt organisert og hadde mye å si, mens vi på kontorene ikke ble hørt. Vi meldte oss inn i funksjonærforbundet og begynte å kjempe for at også vi skulle bli hørt. Jeg husker mange diskusjoner med ledelsen i den forbindelse, men noe fikk vi da etterhvert gjennomført. 

Ikke så morsomme tilbakeblikk.

Da min datter begynnte på videregående (musikk, dans og drama) kom hun nesten gråtende hjem. Hun ble hengt ut som 1.bobb. En liste 3-års elevene laget mest på skøy, men det føltes ikke slik for min datter. Begrunnelsen for plasseringen var at hun var mammadalt. Jeg har fulgt henne opp ved å være mest mulig tilstede for henne på hennes mange fritidsaktiviteter. 

Hun har aldri syntes det var flaut men heller vist at hun satte pris på min tilstedeværelse. 

Jeg har fått være med på mye artig i forbindelse med hennes fritidsaktiviteter. 

Jeg trøstet henne med at all publisitet var bra. Og at nå visste hele skolen hvem hun var. Hun måtte tenke positivt og holde hodet høyt. Heldigvis skjedde det ikke noe mer og snart var alt glemt. 

Hun sa at hun alltid hadde likt at jeg var tilstede og skjønte ikke dem som helst ikke ville ha sine foreldre i nærheten. 

Dagen idag. 29.april 2019

Har jobbet intenst i mange timer med utarbeidelse av skattemeldinger. Nå blir det en tur ut for vofsene før det er dags med forebyggende kroppsbehandling hos min naturterapaut. Omtrent en måned siden sist. Etterpå er det besøk hos mamma på sykehuset. Det går heldigvis bedre med henne. Været er fremdeles nydelig. 

Morsomme tilbakeblikk 9

I disse russetider vil jeg fortelle om da min mellomste var russ. Jeg ble temmelig sjokkert da jeg fikk se russekortet han. Det sto:  Ho mamma sei at æ e homo. 

Foranledningen var at han hadde mange venner på besøk og ofte gutter. En kveld var de ekstra mange og litt overgitt utbrøt jeg :Si meg er dere homo hele gjengen? Og dermed gav jeg han inspirasjon til russekortet. 

Morsomme tilbakeblikk 8

Da jeg og min kjære giftet oss i romjulen 1973 var det kjøreforbud på grunn av bensinmangel. Dette skapte noen problem da vi skulle hjem med gavene vi hadde fått. Det var ganske umulig å få taxi, men det var noe annet jeg skulle skrive om: Vi hadde 130 gjester og ganske mange av dem var eldre tanter og onkler. Alkoholen til festen hadde vi brent selv. Vi hadde blandet noe til velkomstdrikker. Mens vi var og tok bryllupsbilder skulle noen ta imot gjestene og gi dem velkomstdrinkene. Det som skjedde var at gjestene istedet fikk rent hjemmebrent i glassene. En skikkelig start på festen med andre ord og ingen klaget på bevertningen. 

 

Fra min barndom (Tannlege)

Da jeg var barn visste vi ikke om tannbørster og fluor. Jeg tror vi gikk i andre klasse da hele vår lille skole skulle til tannlegen. Vi ble alle fraktet med båt fra Mørsvik til Nordfold. Været var ikke på vår side så de fleste av oss ble sjøsyk. Vel framme hos tannlegen ble mange av tennene trukket. Jeg tror ikke at en eneste tann fikk være i fred. Bedøvelsen var massiv og hele ansiktet føltes oppblåst og skjevt. På turen tilbake var bølgene enda større og spylukta til å spy av. Ikke rart man ble redd tannlegen. Jeg har heldigvis fremdeles mine egne tenner. Men mye av dem består av amalgam.