Jeg er veldig glad i potet i mange fasonger.
Potetgull spiser jeg lite av, men alt annet med potet går ned på høykant.
Når poteten skal i gryte sammen med lapskaus må den skrelles. Jeg sverger til den gamle gode potetskrelleren. Den er velbrukt.
Ellers begynnte jeg å spise potet med skallet på for ca. 20 år siden.
Mye av smaken blir borte når den skrelles.
Allerede som lita pie brukte jeg å stjele kald kokt hønsenpotet hos naboen er jeg blitt fortalt. Det var vanlig å gi potet som ble igjen etter middag til hønene.
Vi var kun 2 husstander der jeg bodde til jeg ble 10 år. Begge gårdene hadde noen dyr i fjøsen i tillegg til fiske.
Jeg husker enda følelsen av å stjele og være redd for å bli oppdaget. Fristelsen ble ofte for stor. I ettertid har jeg fått vite at de visste hva jeg gjorde lenge før de konfronterte meg. Jeg ble vel i overkant grådig etterhvert.