Matlaging hos oss : Elggryte

Fars oppskrift: sausen er veldig viktig for å få god smak på kjøttet. Kjøttet skjæres opp i små biter og krydres. Dette stekes i smør og olje i jerngryta sammen med litt grønnsaker, løk og kantarell. Når kjøttet er ferdig brunet og grønnsakene er litt møre, has i kraft som blandes før det tilsettes kjøttet. Så tilsettes litt fløte+rømme og eventuelt crème fraiche. Så kokes kjøttet i minst 2 timer. Så lages saus i en saus kasserolle. Smelt smør og tilsett 2 spiseskjeer hvetemel. Rør godt om og hell blandingen i kjøttgryta under omrøring. Kok videre i en halv time. Ha gjerne i noe søtt (honning) i gryta til slutt. Serveres med poteter, gulrøtter, rosenkål og tyttebær. Dagens gryte ble helt fantastisk selv om vi manglet rosenkål. 
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg