Gammelsaltet sei. Ei oppskrift.

Først er det å finne ganske stor sei ute på havet. Vi fikk hele 12 slike rugger sist vi var ute og fisket.  Noen av dem hadde vært innom et oppdrettsanlegg og spist pellets. Magen var full av ufordøyd pellets.

Det er viktig at fisken ikke bløgges slik at blodet blir igjen i fiskekjøttet.

Så skal fisken sløyes og av hver fisk blir det 2 fileter.

Disse saltes i et passende kar. Fisken skal ikke vaskes før den saltes.

Fisken legges lag på lag i karet med passe mengder salt mellom lagene.

Karet eller tønna må stå kaldt.

Fisken skal ligge i salt minst 1 år før den spises.

Den kan gjerne ligge flere år og den blir bare bedre og bedre.

Filetene skjæres opp og kun beinfrie fiskestykker kokes i ca. 1 kvarter.

Husk at fiskestykkene må ligge i vann ca. 20 timer før koking.

Serveres med potet, gulrot og stekt bacon. Ha gjerne en god hvit saus til også.

Bon appetitt.

6 kommentarer

Siste innlegg