Arktisk Filharmoni: Vebjørn Tandberg

En spesiell mann født i Bodø i 1904. Hans historie ble mesterlig fremvist i går kveld.

31 musikere fra Arktisk Filharmoni,  6 fantastiske sangere i Vocal art ( ikke bare sang de men oppstedte som gode skuespillere og dansere på Scenen) og 2 skuespillere fra Nordland Teater.

Imponerende senografi og videodesign gjorde at forestillingen ble helt fantastisk for oss publikum.

Desverre var ikke lyden helt perfekt før pausen og det var særlig vanskelig for meg som hører dårlig å få med meg teksten til skuespillerne.

Nydelig musikk og sang. Jeg skulle gjerne hatt litt teksting av sangene selv om jeg i hovedsak forsto hva de ville fortelle.

En liten gutt alene på scenen startet forestillingen. Dette skulle være Tandberg som liten undrende gutt i forhold til lyder og lydbølger.

Han startet opp Tandberg Radiofabrikk i 1933 og vi som er født på 1940 tallet har hatt flere av produktene fabrikken produserte.

Tandberg var en pioner når det gjaldt arbeidervelferd og ga like før andre verdenskrig fabrikken til et fond i arbeidernes navn. Selv bestemte han at han selv skulle være sjef så lenge fabrikken levde.

I 1978 tok han sitt eget liv etter at han ble nektet adgang til fabrikken som da var nesten konkurs etter sterk konkurranse fra utlandet.

En stor opplevelse å få historien fortalt med så fine detaljer og nyskrevet musikk.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg